faq-kuva120x120FAQ

Du vill säkert veta mer om vårt bolag? Nedan Vanliga Frågor (FAQ – Frequently Asked Questions) där vi sammanställt färdiga svar på sådant som du eventuellt funderar på.

 • + Hurdant bolag är ni?

  Prog-It Oy är ett programvaruhus, som etablerat sig på den nordiska marknaden och vi levererar specialprogramvara inom logistik och spedition samt transportbranschen. Vi är en traditionell aktör med 21 års erfarenhet och vi vet vad vi gör. Vår styrka är vår branschkompetens och vår attityd.

  Vi producerar också med vår egen personal IT-stödtjänster och systemprojekt.

  Vi har egna datorhallar och i våra utmärkta operatörsvänliga lokaliteter producerar vi programlösningar också som SaaS-tjänster eller placerar andra kritiska affärssystem hos oss

 • + Var finns era verksamhetsställen?

  I Finland finns vårt huvudkontor i Helsingfors. Men vi är regelbundet aktiva vid östgränsen, i Uleåborg, Åbo och Tammerfors.

  I Ryssland verkar vi i Moskva i vårt kontor vid Chistye Prudy men vi besöker också regelbundet S:t Petersburg.

  I Sverige finns våra kontor i Stockholms centrum och i Göteborg nära hamnen. Se mer detaljerad information om var vi finns i kartdelen på våra internationella sidor?

 • + När har ni öppet?

  Vår support betjänar kunder enligt principen 24/7 varje dag året runt. Huvudsaken är att kundens affärsverksamhet löper, därför är alltid någon av oss vaken.

  Försäljning och konsultverksamhet är i regel öppna mellan 8:30 och 16:30, i Ryssland mellan kl. 10 och 18.

 • + Hur kan jag få programvara av er?

  Få affärssystem är utan modifieringar färdiga att stödja er affärsverksamhet, be därför gärna om en offert exempelvis genom vår Chat eller med en kontaktblankett?

  Om du tror att ert företag kan ta i drift vårt system direkt utan modifieringar, kan du läsa mer om våra programvaror på adressen shop.prog-it.net

  Boka ett möte – vi kartlägger era behov och ger er en offert!

 • + Vilka lösningar stödjer ni?

  För programvara som används i kontorsbruk ger vi handledning i hur de tas i drift och används. Vår kompetens inom företags- och specialprogramvara är mycket omfattande. Om det är fråga om vår bransch, vågar vi med stor säkerhet säga att vi behärskar saken!

 • + Vad vet ni om förtullningar?

  Vi påstår att vi har den bästa kunskapen inom denna bransch som en IT-människa kan ha. Vårt svar är alltså att vi har en mycket gedigen kunskap.

  Dessutom är vi mångkunniga inom lagerföring och transporter, våra konsulter har själva arbetat inom branschen och kan säkert berätta vad som är den bästa praxisen i branschen.

 • + Gör ni integrationer?

  Vårt dagarbete är att producera integrationer mellan olika system. Lösningen behöver inte nödvändigtvis vara vår egen, utan vi producerar ofta också lösningar mellan tredje och fjärde parters program.

 • + Vilka tekniker använder ni?

  I regel verkar vi i Microsoft-världen. Vi använder och producerar system som lämpar sig för Windows-plattformar. I vårt urval har vi också lösningar som är oberoende av plattformar och som fungerar exempelvis i HTML5- eller IOS-miljöer.

 • + Hur är det med öppen källkod, gränsytor, BYOD och öppenhet?

  Vi stödjer de vanligaste gränsytorna, EDI, XML, REST, SOAP osv. Våra programvaror tillämpar tyvärr inte öppen källkod och vi delar inte heller gratis ut den över nätet. Vi förhåller oss ändå positivt till system med öppen källkod och har studerat flera av dem längs med åren. Vi påstår att vi kan skapa lösningar för alla behov. Vi är öppna för alla förslag.

  Vi säljer om du så vill apparater men vi binder inte vår verksamhet till något enskilt märke. ”Bring Your Own Device” är OK för oss och vi stödjer er också att ta i bruk mer exotiska verktyg!

 • + Vad garanterar er kompetens?

  Vi certifierar våra anställda för våra programvaror och för tillverkarnas olika programvaror. Våra experters certifikatlistor är imponerande, berätta vilket område som intresserar er mest så ger vi mer information?

 • + Finns ni i de sociala medierna?

  Bolaget har Facebook-sidor och som bäst arbetar vi med att också lansera en LinkedIn-kanal. Du kan gärna besöka och gilla våra sidor.

 • + Har ni några demoversioner av era program?

  Vi har gjort en demosajt där du får mer information om våra programvaror. Demosajten finns på gq.pgnet.fi men du behöver användarkoder för att komma in. Kontakta vår försäljning och be om koder samt anvisningar beroende på vilket system du vill studera?

  Demosajten fungerar med programvaran Citrix Reciever, support@prog-it.net hjälper dig om du har problem med användningen.

 • + Vad är Master Class?

  Vi håller regelbundet kurser som vi kallar för Master Class. Kurser hålls på våra kontor i de större städerna och ibland som road-show exempelvis i Kalingrad eller andra hamnstäder.

  Beroende på tidpunkten har vi olika agendor på kursen. I regel har vi presenterat våra programvaror men ibland har vi också haft utomstående föreläsare inom t.ex. juridik eller något annat specialområde. Under det senaste året har vi hållit cirka 14 kurser. Deltagarna har gett oss ett medeltal på 4,6 med en skala på 1–5.

  Kurserna är avsedda för våra företagskunder och vi vill ge deras kontaktpersoner mer information om våra programvaror. Närvarande är ofta också för oss tidigare okända nya potentiella kunder som vill bli bekanta med vår kundkrets.

  Material som använts på tidigare Master Class-kurser finns under punkten meddelanden.

 • + Kan ni ange några referenskunder?

  Absolut och gärna. Berätta mer om hurdan specialbranschexpert ni söker, så ger vi dig möjligheten att per telefon prata med en riktig kund. På Master Class-kurserna får du också en god chans att träffa andra aktörer. Kontakta oss, vi ger gärna mer info.

 • + Har ni lediga jobb?

  rekry.prog-it.net ser du våra lediga jobb. Vi anställer också sommarvikarier och praktikanter och vi informerar om detta då det är aktuellt, på samma sajt. Om du är en multibegåvning och du inte vill vänta på att en plats blir ledig, kan du sända en öppen ansökan till rekry@prog-it.net så återkommer vi till saken.

Om du ännu funderar på något, vänligen kontakta sales@prog-it.net så svarar vi så snart som möjligt!