Domän

Vi erbjuder domännamnstjänster för hemsida och e-post för företag. Kontakta vår försäljningsavdelning för att få veta mer om tjänsten.

Domännamn kräver en uppdaterad server för att fungera. Namnservern ansvarar för upprätthållandet av pekningen av domännamnet och den fortsatta registreringen. Vi sköter pekare för domännamn i namnservern åt er. Nedan hittar ni de domännamnstjänster som vi erbjuder:

  • DomainPark – För domännamn där användningsändamålet fortfarande är osäkert. Vi upprätthåller domännamnet på vår namnserver och reserverar det för företaget.
  • Domain Redirect – Underhåll av en befintlig webbplats eller e-posttjänst i vår namnserver, placering av tjänsterna någon annanstans.
  • Domain Secondary – Flera domännamn kan kopplas till tjänsten som tilläggstjänst. Vår server kan vara en sekundär, så kallad auktoritativ namnserver eller ett annat separat namn som ligger i den domäntjänst som vi underhåller som pekar till samma ställe.

Närmare teknisk information om registrering av domännamn.

Vi registrerar följande domäntjänster:

Dessutom finns det många andra terminaler för olika syften, för vilka listorna administreras av internationella registranter och i sista hand ICAAN.

Underhållet av alla ovan nämnda domäner görs av Prog-It på företagets egna pålitliga servrar ns1.pgnet.fi och ns2.pgnet.fi som använder FusionLayer Inc (tidigare Nixu) för programvara avsedd för professionellt bruk. Kontakta oss på support@prog-it.net innan du pekar dina domäntjänster till dessa servrar – vi hjälper dig gärna.

Om du vill anmäla problem med en domäntjänst eller om du har haft oönskad trafik på ditt nät använder vi en abuse-adress enligt anvisningarna på www.ripe.net. Det snabbaste sättet att få svar är dock från Support ovan.

Kontakta oss för mer information.  Tillsammans kan vi skräddarsy ett paket som uppfyller dina krav!